Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2016

Η μεγάλη αλλαγή που θα αλλάξει τα πάντα στο Facebook... Τι σκέφτηκε πάλι ο Zuckerberg;


Δεν εφησυχάζεται καθώς φαίνεται από την τρανταχτή επιτυχία του ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκερ...
και προσπαθεί συνεχώς να κάνει την εμπειρία του Facebook ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Ανά καιρούς η ομάδα της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης προσθέτει νέες δυνατότητες και να μας εκπλήσσει πάντα μετά από προσεκτική έρευνα και μεγάλη δοκιμαστική περίοδο. Αυτή τη φορά η νέα δυνατότητα έχει την ονομασία Facebook live και υπόσχεται live streaming περιεχόμενο απευθείας στον τοίχο μας από επιχειρήσεις και χρήστες.  

Το Facebook Live έχει ήδη κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ μόνο για διάσημα πρόσωπα με επαληθευμένο προφίλ. Ο αριθμός σελίδων και προφίλ που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη δυνατότητα αυξάνεται καθημερινά. Η δυνατότητα αυτή είναι ακόμα ένα δυνατό εργαλείο marketing που δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις και χρήστες να χτίσουν και να βελτιώσουν περισσότερο τη σχέση με τους fans και τους πελάτες τους. Επί της ουσίας, μέσω του Facebook live ο χρήστης ή η επιχείρηση έχει τη δυνατότητα μέσω κινητού τηλεφώνου και tablet να ξεκινήσει την μετάδοση live streaming περιεχομένου απευθείας στον τοίχο σου.

Η λειτουργία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς σκοπούς όπως παρουσίαση νέων προϊόντων, παρουσίαση εκδηλώσεων, συναυλίες, οδηγό αγοράς και χρήσης κάποιας υπηρεσίας ή ακόμα και για την διοργάνωση live διαγωνισμών.   Το live streaming από μόνο του είναι ενδιαφέρον αλλά και ένα πολύ ισχυρό εργαλείο marketing μιας και βοηθά στην αύξηση του κοινού αλλά και τη δημιουργία μίας πιο προσωπικής σχέσης με αυτό. Εάν έχετε επαληθευμένο από το facebook προφίλ στην κατηγορία public figure μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κι εσείς από σήμερα κιόλας. Θα πρέπει παράλληλα να κατεβάσετε στο smartphone σας την εφαρμογή Facebook mentions η οποία επιτρέπει την live μετάδοση περιεχομένου .