Breaking News

Διαστάσεις Ιντιάνα Τζόουνς παίρνει η υπόθεση του χαμένου θησαυρού στην Εύβοια



Διαστάσεις Ιντιάνα Τζόουνς παίρνει η υπόθεση του χαμένου θησαυρού στην Εύβοια, τον οποίο οι 8 κληρονόμοι είναι αποφασισμένοι να ανακαλύψουν. Για την ακρίβεια, γνωρίζουν την τοποθεσία, σε χώρο που ανήκει σε εκκλησία της Μητρόπολης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, και έχουν κινήσει τις
απαραίτητες νομικές διαδικασίες για να τον αποκτήσουν.

«Οταν τα τελευταία λόγια του πατέρα σου είναι για τον θησαυρό που άκουγες από παιδί, να μιλούν γι' αυτόν όχι μόνον εκείνος αλλά και ο παππούς σου, δεν μπορείς παρά να πιστέψεις ότι υπάρχει» τονίζει στην «Espresso» η Ελένη Γ., μία από τους οκτώ επίδοξους «Ιντιάνα Τζόουνς».

«Από μικρή άκουγα τον παππού μου να μου περιγράφει τον θησαυρό. Μιλάμε για 12 κασόνια με χρυσές λίρες και κοσμήματα με διαμάντια και πετράδια! Τις τελευταίες ώρες προτού φύγει από τη ζωή, μας φώναξε κοντά του και τα τελευταία λόγια του, η τελευταία επιθυμία του, ήταν να του υποσχεθούμε ότι θα ψάξουμε να τον βρούμε! Δεν μπορεί ένας άνθρωπος την ώρα που φεύγει για το τελευταίο του ταξίδι να λέει ψέματα...» τονίζει η κυρία Ελένη.

Τα μέλη της οικογένειας αποφάσισαν να κάνουν πράξη την υπόσχεση που έδωσαν στον παππού τους όταν έφυγε από τη ζωή και, μέσω του δικηγόρου τους, τον Αύγουστο του 2015 κατέθεσαν επίσημη αίτηση στη μητρόπολη προκειμένου να έχουν τη συναίνεση του μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου, αφού το σημείο όπου βρίσκεται ο θησαυρός ανήκει σε χώρο ιερού ναού. "Από τότε ως σήμερα, όμως, δεν πήραμε απάντηση. Ετσι, πριν από λίγες ημέρες, του στείλαμε εξώδικο ζητώντας να έχουμε άμεσα την απάντησή του" δηλώνει η Ελένη Γ., εκφράζοντας ταυτόχρονα φόβους ακόμα και για τη ζωή της!

«Τρέμω στην ιδέα ότι μπορεί κάποιος να απαγάγει εμένα ή κάποιο μέλος της οικογένειάς μου για να του υποδείξουμε πού είναι θαμμένος ο θησαυρός! Θέλω, ό,τι είναι να γίνει, να γίνει γρήγορα για να μπορέσουμε εγώ και οι δικοί μου να ηρεμήσουμε. Παρακαλώ θερμά τον σεβασμιότατο μητροπολίτη να δώσει όσο πιο σύντομα γίνεται τη συναίνεσή του για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Εμείς θέλουμε να είναι όλα νόμιμα και να δοθούν όσα πρέπει στο κράτος και σε όλους τους εμπλεκομένους. Αλλωστε, η καταμέτρηση του θησαυρού θα γίνει από επιτροπή που θα οριστεί από τους αρμόδιους φορείς» προσθέτει.

loading...