Αποκάλυψη: Αυτό είναι το όπλο με το οποίο αυτοκτόνησε ο Kurt Cobain... [photo]


Μπορεί να μοιάζει λίγο μακάβριο και για πολλούς εκτός τόπου και χρόνου, όμως για μύθους...
όπως ο Κερτ Κομπέιν όλα έχουν την ξεχωριστή τους σημασία. Και η δημοσίευση των φωτογραφιών του όπλου με το οποίο πήρε ο ίδιος ο τραγουδιστής των Νιρβάνα την ζωή του παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό ακριβώς τον λόγο: γιατί έχουμε να κάνουμε με έναν σύγχρονο ποπ μύθο.

Όπως και να έχει, η αστυνομία του Σιάτλ έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα πέντε φωτογραφίες, όπου ένας αστυνομικός κρατά το επίμαχο όπλο. Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί τον Ιούνιο του 2015 και μπήκαν στο αρχείο της αστυνομίας της πόλης στις 3 Μαρτίου φέτος.

Ο Κομπέιν είχε βρεθεί νεκρός στο Σιάτλ στις 8 Απριλίου του 1994. Η έρευνα που είχε γίνει τότε είχε δείξει ότι αρκετές ημέρες πριν ο τραγουδιστής των Νιρβάνα είχε απομονωθεί στο σπίτι του παίρνοντας μεγάλες δόσεις ηρωΐνης. Κάποια στιγμή όλης αυτής της έντονης ψυχολογικής κατάστασης αποφάσισε να προχωρήσει στην αυτοκτονία.Συμπληρώνοντας 20 χρόνια από εκείνη την ημέρα, το 2014, ο αστυνομικός Ciesynski ο οποίος ειδικεύεται σε αναδίφηση παλαιών υποθέσεων, έκλεισε τον φάκελο του Κομπέιν, καταλήγοντας ότι επρόκειτο σίγουρα για αυτοκτονία.

Στο σημείο είχαν βρεθεί και τέσσερα ανεμφάνιστα φιλμ, τα οποία εμφανίστηκαν αργότερα, και το 2014 η αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα 34 από αυτές μετά από ισχυρές απαιτήσεις των θαυμαστών του Κομπέϊν.

Οι νέες φωτογραφίες με το όπλο με το οποίο ο Κομπέιν πέρασε στο πάνθεον των ροκ ηρώων, έρχονται να προσθέσουν μία ακόμα εμβληματική εικόνα στο παζλ του μύθου του. Το μακρύκανο τουφέκι και όλοι οι συνειρμοί που αυτό φέρνει στο μυαλό της παγκόσμιας ροκ κοινότητας για τις τελευταίες στιγμές του Κέρτ ανήκουν πλέον στην θεογονία της ποπ κουλτούρας, εκεί που ο Κομπέιν αποτελεί εξέχον μέλος μιας «live fast, die young» μπάντας.
Share: