Πέμπτη, Νοεμβρίου 24, 2016

Λαδένια με φρέσκια μοτσαρέλα και βουβαλίσιο σαλάμι

Λαδένια με φρέσκια μοτσαρέλα και βουβαλίσιο σαλάμι...


Υλικά συνταγής

500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 φλιτζ. χλιαρό νερό
1 κ.γ. αλάτι
για τη γέμιση

1 μεγάλη ώριμη ντομάτες κονκασέ κομμένες ή χυμός ντομάτας
1 μπάλα μοτσαρέλα φρέσκια κομμένη σε κομμάτια
10 φέτες σαλάμι από 100% βουβαλίσιο κρέας
¾φλιτζ. ελαιόλαδο
λίγη ρίγανη
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό. Βάζουμε το αλεύρι σε λεκανάκι και κάνουμε μια λακουβίτσα. Προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά σιγά-σιγά και προσθέτουμε το αλάτι.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πετσέτα για να διπλασιαστεί σε όγκο.
Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τη ζύμη. Ανακατεύουμε την ντομάτα με το αλάτι, την ρίγανη, το πιπέρι και την ζάχαρη και απλώνουμε πάνω στη ζύμη. Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και το σαλάμι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να ψηθεί καλά. Το τελικό αποτέλεσμα, όπως δηλώνει και το όνομα της συνταγής, έχει αρκετό λάδι. Μπορείτε να μειώσετε λίγο την ποσότητα του λαδιού.

Share: