Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2017

Ο σεφ που τρέλανε τους Αιγύπτιους με το μουσακά



Ο «σεφ Ντιμίτρι», όπως αλλιώς αποκαλούν στην Αίγυπτο τον Αγρινιώτη σεφ Δημήτρη Κουτσονικόλα βρίσκεται στο Κάιρο εδώ και 14 χρόνια, εργάζεται σε αλυσίδα ξενοδοχείων και έχει γίνει πρεσβευτής της ελληνικής κουζίνας στη Μέση Ανατολή!

Ο έλληνας σεφ έχει υπό την επίβλεψή του 183 αιγύπτιους μάγειρες. Τον περασμένο Οκτώβριο
σαναδείχτηκε ως ο σεφ που σερβίρει το καλύτερο πρωινό στο Ramses Hilton. Εκεί μπροστά στο Νείλο οι Αιγύπτιοι τρώνε υπό τους ήχοτς της άρπας μιας αιγύπτιας μουσικού που, μεταξύ άλλων, παίζει και «Τα Παιδιά του Πειραιά, αναφέρει η Espresso.

Οι Άραβες λατρεύουν την ελληνική κουζίνα, σύμφωνα με τον κ. Κουτσονικόλα και ζητούν συγκεκριμένα πιάτα και κυρίως μουσακά. «ΣτηνΑίγυπτο ο μουσακάς λέγεται «μουσα-ά» αλλά δεν είναι ακριβώς αυτλο που φτιάχνουμε στην Ελλάδα. Η μεγάλη μου χαρά είναι να προσφέρω τις ελληνικές γεύσεις και μυρωδιές σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα σε εκείνους που επιζητούν μόνιμα το καλό ελληνικό φαγητό» λέει.

loading...
Share: