Breaking News

Τι τρώνε οι μαθητές σε διάφορα μέρη του κόσμου;

Έχετε αναρωτηθεί πώς είναι το σχολικό γεύμα των παιδιών σε όλο τον κόσμο;

Σε κάποιες χώρες παρέχονται δωρεάν πλουσιοπάροχα γεύματα ενώ αλλού μπορεί ο μαθητής να γυρίσει στο σπίτι του για να φάει με την οικογένειά του και να επιστρέψει έπειτα στο σχολείο.

 Ιράν

Σύμφωνα
με το νόμο, όλα τα παιδιά μέχρι 14 ετών δικαιούνται ένα φλιτζάνι γάλα, φιστίκια, φρέσκα φρούτα και μπισκότα για το μεσημεριανό γεύμα στο σχολείο.
Ωστόσο οι μητέρες συνήθως προετοιμάζουν ένα καλαθάκι με φαγητό για τα παιδιά τους που περιλαμβάνει ρύζι, ντομάτες και αρνί κεμπάπ.
Νότια Κορέα
Το σύστημα της οργάνωσης των σχολικών γευμάτων στη Νότια Κορέα είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο.
Τα δύο μεγαλύτερα τμήματα του δίσκου έχουν συνήθως σούπα και ρύζι. Στα μικρότερα τμήματα σερβίρονται σαλάτες, θαλασσινά, λαχανικά και φρούτα. Στα λεπτά παιδιά δίνουν ιχθυέλαιο για να δυναμώσουν.
Ιαπωνία
Τα ιαπωνικά γεύματα στο σχολείο είναι σχεδόν ίδια με της Νότιας Κορέας και περιλαμβάνουν ζεστή σούπα, ρύζι, πουλερικά ή ψάρι, σαλάτα και γάλα. Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να φέρουν το δικό τους φαγητό στο σχολείο μέχρι να πάνε στο γυμνάσιο.
Δεν υπάρχουν μηχανήματα αυτόματης πώλησης στα κυλικεία και οι μαθητές τρώνε το φαγητό στις τάξεις τους.
Ηνωμένο Βασίλειο
Τηγανητές πατάτες, καρότα, χυλός ρυζιού, μια σαλάτα, φρούτα και μια βελγική βάφλα με σοκολάτα αποτελεί το σχολικό γεύμα των παιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο.
ΗΠΑ
Ένα σχολικό γεύμα στη Γιούτα περιλαμβάνει ροδάκινα, καλαμπόκι, κοτόπουλο και σούπα. Τα γεύματα διαφέρουν μεταξύ τους στα αμερικανικά σχολεία ωστόσο αρκετές φορές αποτελούνται από τηγανητά φαγητά και πίτσα.
Τουρκία
Το συγκεκριμένο κολατσιό φτιάχνεται από το σπίτι και περιλαμβάνει ψωμί σίκαλης, καρύδια, σταφύλια, μήλο, ρόδι και κεφίρ και είναι τρόφιμα που βοηθούν στην αύξηση της σχολικής απόδοσης.
Ταϊλάνδη
Χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα, ρύζι και μια πουτίγκα τυλιγμένη σε φύλλα μπανάνας είναι ένα τυπικό κολατσιό στην Ταϊλάνδη.
Γαλλία
Το εικονιζόμενο γεύμα σερβίρεται σε ένα σχολείο στα δυτικά της Γαλλίας και περιλαμβάνει ψάρια, σπανάκι, πατάτες, τυρί και ψωμί.
Θεωρείται ότι είναι το κύριο γεύμα της ημέρας και για αυτό το μεσημεριανό διάλειμμα διαρκεί μία με δύο ώρες. Επίσης, οι μαθητές μπορούν να πάνε στο σπίτι για μεσημεριανό κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.
Φινλανδία
Σε κάθε μαθητή προσφέρονται σνακ καθώς και μεσημεριανό γεύμα. Τα παιδιά τρώνε σε μια καντίνα όπου μπορούν να επιλέξουν ό,τι θέλουν από μια μεγάλη ποικιλία από πιάτα.
Κάθε σχολείο προσφέρει ειδικό γεύμα για τα παιδιά με ειδικές διατροφικές ανάγκες, είτε σε σχέση με θέματα υγείας ή ανάλογα με τη θρησκεία τους.
Το μεσημεριανό γεύμα στην εικόνα περιλαμβάνει κεφτεδάκια με σάλτσα, πατάτες, σαλάτα και μούσλι.
Ρωσία
Στη Ρωσία, οι μαθητές δικαιούνται δωρεάν πρωινό από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.
Το εικονιζόμενο γεύμα περιλαμβάνει λουκάνικα, κουάκερ φαγόπυρου και τσάι.
Ουγγαρία
Στα σχολεία σερβίρονται αρκετά μεγάλα γεύματα που περιλαμβάνουν σούπα με noodle, ψητά φασόλια με κοτόπουλο και καρύδια για επιδόρπιο.
Ισραήλ
Φρέσκα φρούτα, μπάρες δημητριακών, γλυκά και σάντουιτς περιλαμβάνουν το σχολικό γεύμα στο Ισραήλ.
loading...