Breaking News

Το μεγάλο κόστος μετακίνησης των φαντάρων σε άδειες-εξόδους

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και αρχηγός ΑΝΕΛ, άτυπος συνοδοιπόρος των ΝΑΖΙ φονιάδων της Χρυσής Αυγής στον εθνικιστικό...
και πολεμοκάπηλο κατήφορο, επιχειρώντας να υφαρπάξει τις ψήφους των στρατιωτικών πήρε μέτρα...
Η αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικού του ΓΕΣ με έγγραφό της, με εντολή ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΣ, αποφάσισε τη χορήγηση και καταβολή τεσσάρων (4) ημερών εκτός έδρας σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό του Στρατού Ξηράς.
Οι πολιτικές μνημονιακές επιλογές του Πάνου Καμμένου επιχειρείται να καμουφλαριστούν πίσω από το χαρτζιλίκι που δίνει στους στρατιωτικούς, αλλά σε επίσης ή ακόμη και σε χειρότερη οικονομική κατάσταση βρίσκονται οι συνάδελφοι φαντάροι.
Πολλοί αδυνατούν να κάνουν χρήση των αδειών και εξόδων γιατί δεν έχουν χρήματα.
Ακόμη και από μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού που παρέχουν σημαντικό αριθμό άγραφων αδειών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  γυρνά την πλάτη στους φαντάρους και σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στα τεράστια προβλήματα μας.
Δεν την νοιάζει καθόλου η  τραγική οικονομική κατάσταση των φαντάρων και της λαϊκής οικογένειας. Και όλα τα μέτρα μας οδηγούν σε πιο δεινή θέση.
Το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης στην παραμεθόριο είναι υπερβολικά μεγάλο και μεγεθύνεται εξαιτίας δύο παραγόντων:
των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στις μονάδες ( που σε υποχρεώνουν να αγοράζεις φαγητό, νερό, δεύτερο ζευγάρι αρβύλες, διάφορα είδη για την αντιμετώπιση του ψύχους  κλπ).
του κόστους μετακίνησης σε εξόδους και άδειες. Σε πολλές μονάδες στον Έβρο και τα νησιά, ενώ υπηρεσιακά οχήματα μεταφέρουν δωρεάν τους στρατιωτικούς και το πολιτικό προσωπικό, δεν κάνουν το ίδιο με τους στρατιώτες. Αυτό σημαίνει ότι ο φαντάρος σε κάθε έξοδο πρέπει να πληρώσει καταρχήν τουλάχιστον 10 ευρώ μόνο για ΤΑΧΙ!
Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα όσον αφορά τις άδειες, καθώς εξαιτίας της κατάργησης των δωρεάν αεροπορικών εισιτηρίων-καταστάσεις επιβίβασης ο φαντάρος υποχρεώνεται να καταβάλλει 150-200 ευρώ στο ιδιωτικό μονοπώλιο των αεροπορικών μεταφορών. Ακριβά όμως είναι και τα πλοία, για τα οποία επιπλέον δεν είσαι σίγουρος αν θα ταξιδέψεις εξαιτίας της άθλιας κατάσταση τους.
Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και ναύτες έχουν αρχίσει να διεκδικούν την κατ’ εξαίρεση μετάθεση τους αφού δε μπορούν να καλύψουν το κόστος μετακίνησης.
Στο Πολεμικό Ναυτικό ισχύει το εξής: η θητεία είναι μεγαλύτερη (διαρκεί 12 μήνες), αλλά οι ναύτες λαμβάνουν κάθε μήνα άγραφη άδεια (που φτάνει τις 10-15 μέρες). Αυτό σημαίνει ότι ο πραγματικός χρόνος υπηρέτησης είναι πολύ μικρότερος των 12 μηνών, αλλά το κόστος για τους υπηρετούντες στο Π.Ν. πολύ μεγαλύτερο εξαιτίας των συχνών μετακινήσεων. Από την άλλη μεριά, οι άγραφες άδειες βολεύουν τα Επιτελεία και τις μονάδες γιατί έτσι μειώνουν σημαντικά το λειτουργικό κόστος!
Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαιτούμε να δοθούν λύσεις άμεσα.
Και μπορούν να δοθούν λύσεις τόσο από το Υπουργείο Άμυνας, όσο και από τις διοικήσεις των μονάδων.  
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος πρέπει να σταματήσουν τα παιχνίδια πολιτικής ενσωμάτωσης των στρατιωτικών –στους οποίους υπόσχονται και Μόνο σε αυτούς μαζί με τους αστυνομικούς-πράκτορες ΕΥΠ, δικαστές, επιστροφές των εισοδημάτων τους που περιόρισαν οι μνημονιακές πολιτικές- και να τους παρέχουν επιδόματα παραμεθορίου με ψηφοθηρικές βλέψεις στο φόντο των επερχόμενων πολιτικών εξελίξεων.
Πρέπει επιτέλους να ενδιαφερθούν για τους φαντάρους και άμεσα να επαναφέρουν τις καταστάσεις επιβίβασης. Για τις οποίες διαμαρτύρονταν όταν τις περιόριζαν δραματικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ.
Επίσης, οι διοικητές πρέπει να εξασφαλίζουν τη δωρεάν μετακίνηση των στρατιωτών-ναυτών-σμηνιτών στις εξόδους τους και να επιτραπεί επιτέλους η είσοδος τους στις Λέσχες Αξιωματικών.
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν Παραπονούμενοι και συλλογικά να διεκδικήσουν την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Πηγή