Παρασκευή, Δεκεμβρίου 30, 2016

Cupcakes βανίλιας με επικάλυψη κρέμας

Υλικά για 6-8 άτομα...


Για τα cupcakes

1 1/3 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 κουταλιές σούπας βούτυρο μαλακό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
3/4 φλιτζανιού γάλα φρέσκο
2 κουταλάκια του γλυκού λευκό ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη κρέμας

1/4 φλιτζανιού βούτυρο μαλακό
112 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια εσάνς
3 κούπες και ¾ της κούπας ζάχαρη άχνη
12 μούρα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση

Για τα cupcakes

Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύετε στη μεγάλη σκάλα μέχρι το μείγμα να ψιχουλιάσει, τότε ρίχνετε το πρώτο αυγό και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Όταν μαλακώσει το μείγμα τότε ρίχνετε και το δεύτερο αυγό και ανακατεύετε ξανά στη δυνατή σκάλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα, το λευκό ξύδι, το εκχύλισμα βανίλιας πρώτα στη χαμηλή σκάλα και μετά στη δυνατή μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Έπειτα ρίχνετε στο μείγμα, το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
Σε μια φόρμα με 12 βάσεις για cupcakes βάζετε το μείγμα και ψήνετε για 22 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω.
Για την επικάλυψη κρέμας

Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το μαλακό βούτυρο μαζί με το τυρί κρέμα τα χτυπάτε στη δυνατή σκάλα του μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά και γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνετε τις 3 κούπες και ¾ της κούπας ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε στη δυνατή σκάλα του μίξερ.
Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα σε κορνέ και γαρνίρετε τα μάφινς με την κρέμα και μούρα ή όποιο φρούτο επιθυμείτε.
Share: