Breaking News

Αυτά τα φαγητά θα σας φέρουν τύχη το 2017!

Μπορεί να μην το πιστεύετε, αλλά μόλις τα φάτε θα καταλάβαιτε...


Δεν είναι τυχαίο ότι ο κόσμος αρέσκεται την πρωτοχρονιά να έχει γούρια. Άπαντες αποχαιρετούν τον παλιό χρόνο με την ελπίδα ότι ο νέος θα είναι ακόμα καλύτερος και για να γίνει αυτό, βάζουν και οι… τροφές στο γιορτινό τραπέζι το… χεράκι τους. Ας δούμε μερικά από τα πιο διαδεδομένα σε ολόκληρο τον κόσμο:
Πράσινα φύλλα και σαλάτες

Τα πράσινα λαχανικά μοιάζουν με χρήματα. Γι΄ αυτό και υπάρχουν σε αφθονία σε μεγάλα μπολ πάνω στο γιορτινό τραπέζι.
Φασόλια

Τα φασόλια, όπως και τα πράσινα φύλλα, συμβολίζουν χρήματα γιατί παραλληλίζονται με νομίσματα. Πόσες φορές δεν έχετε παίξει χαρτιά ποντάροντας φασόλια;
Σταφύλια

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι Μεξικανοί, τρώνε από ένα σταφύλι για κάθε μήνα του επόμενου χρόνου. Αν κάποιο από αυτά είναι πολύ ξινό ή πικρό, τότε σημειώνουν ότι τον συγκεκριμένο μήνα θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα.
Σύκα

Τα σύκα στη νότιο Αμερική συμβολίζουν τη γονιμότητα. Έτσι μπαίνουν κάθε χρόνο στο γιορτινό τραπέζι μέσα σε κάποια σαλάτα ή μαγειρεμένα με το χοιρινό.
Χοιρινό

Οι χοίροι είναι ένα από τα τυχερά σύμβολα της Πρωτοχρονιάς στον Αμερικανικό νότο μιας και είναι στρογγυλός. Μαζί με πράσινα χόρτα και φασόλια, συνδυάζεται σε ένα πιάτο που ονομάζεται "Hoppin" και φυσικά έχει να κάνει με την ελπίδα για τη νέα χρονιά.
Χυλοπίτες, νουντλς, μακαρόνια

Επειδή είναι μακριά, θεωρούνται σύμβολα μακροζωίας, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ασία. Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής σαν τρόφιμα και το μεταδίδουν σε αυτόν που θα τα φάει. Το κριθάρι συμβολίζει την αφθονία. Δοκιμάστε να "ρουφήξετε" το μακαρόνι, την χυλοπίτα ή το νουντλ χωρίς να σπάσει.
Στρογγυλά κέικ

Η δική μας βασιλόπιτα, αλλά και και τα στρόγγυλα κέικ σε σχήμα δαχτυλιδιού, θεωρούνται γούρι για τη νέα χρονιά, αφού ο κύκλος κλείνει και συμβολίζει την ολοκλήρωση.
Ψάρι

Θεωρείται τυχερό φαγητό γιατί οι ραβδώσεις στου κρέατός του μοιάζουν με στοιβαγμένα κέρματα. Επίσης προέρχονται από τη θάλασσα που συμβολίζει την αφθονία.
Καλαμπόκι

Το καλαμπόκι με το λαμπερό του χρώμα συμβολίζει παραδοσιακά τον χρυσό. Σε πολλά μέρη λοιπόν (Παραγουάη - Βαλκάνια) φτιάχνουν καλαμποκόψωμο που ειδικά την Πρωτοχρονιά εμπλουτίζεται με ολόκληρους κόκκους καλαμποκιού.
Αμύγδαλο

Στη Δανία σερβίρουν ρυζόγαλο με ψιλοκομμένα αμύγδαλα (risalamande), εκτός από ένα που έχει μείνει ολόκληρο. Το ολόκληρο αμύγδαλο είναι κάτι σαν το "δικό μας" φλουρί.