Breaking News

Το μεγάλο κακό που κάνεις στην ερωτική σου ζωή όταν ασχολείσαι με το κινητό σου

Το  'χεις ζήσει σίγουρα...
από τη μία, την άλλη ή και τις δύο πλευρές: Ο ένας από τους δύο να ασχολείται με το κινητό του και ο άλλος να μιλάει μόνος του, νιώθοντας ότι ένα τόσο δα πραγματάκι τον έχει νικήσει επικοινωνιακά μέσα σ' αυτή τη σχέση. Και κάπου εκεί γεννιέται η αγανάκτηση.
"Άσε κάτω πια αυτό το ρημάδι, σου μιλάω"!

Ο James Roberts, καθηγητής στο Baylor University του Τέξας, κατέθεσε πρόσφατα το δικό του εύρημα όσον αφορά αυτή την κατάσταση με τα κινητά μπάστακα, όπως αυτό προέκυψε από μία έρευνα στην οποία συμμετείχαν 175 ζευγαρωμένα άτομα. Στόχος ήταν να εντοπίσει αν η συχνή χρήση του κινητού επηρεάζει την ποιότητα των ερωτικών μας σχέσεων. Μάλιστα εισήγαγε και το δικό του όρο: Λέγεται "phub" και είναι η λέξη που περιγράφει την περιφρόνηση που νιώθεις όταν ο σύντροφος έχει αγκαλιά το κινητό του, κι όχι εσένα.

Το συμπέρασμα που βγήκε είναι αυτό που φαντάζεσαι: Η υπερχρήση των smartphones στις διαπροσωπικές σχέσεις αποκαρδιώνει και εκλαμβάνεται σαν αδιαφορία. Κι όχι μόνο αυτό, υποδηλώνουν κι ένα αίσθημα ανικανοποίητου, ακόμα και κατάθλιψης, ειδικά όταν χρησιμοποιείς την οθόνη του και ό,τι αυτή δειχνει ως distraction από την πραγματικότητα, τη σχέση, όπως θες πες το...

"Βρήκαμε πως τα smartphones σοκάρουν τις σχέσεις όπως η έλλειψη σεξ, τα οικονομικά προβλήματα ή ο ερχομός ενός παιδιού" αναφέρει ο Roberts.

Μήπως να τα κλείνατε την επόμενη φορά;