Breaking News

Γιαούρτι: Το «μυστικό όπλο» στην πρόληψη της υπέρτασης

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα ευρήματα της μεγαλύτερης έρευνας που... έχει πραγματοποιηθεί ποτέ για τον καθορισμό των παραγόντων που συντελούν στην πρόληψη της υπέρτασης, ο κίνδυνος εμφάνισης του συγκεκριμένου συμπτώματος μειώνεται περίπου κατά ένα πέμπτο με την συχνή κατανάλωση της θαυματουργής τροφής, συγκριτικά με τα άτομα που τρώνε μόλις μια μερίδα γιαουρτιού τον μήνα.

Η ευεργετική επίδραση του γιαουρτιού ήταν περισσότερο εμφανής στις γυναίκες, επειδή οι άνδρες γενικά δεν τρώνε πολύ γιαούρτι, αναφέρουν οι επιστήμονες, οι οποίοι εξέτασαν δεδομένα από εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από υπέρταση.

Όπως μάλιστα σημειώνουν, τα οφέλη του γιαουρτιού πολλαπλασιάζονται όταν η κατανάλωσή του συνδυάζεται με άλλες ωφέλιμες τροφές, όπως φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Τα άτομα που έχουν εντάξει τα παραπάνω είδη στην καθημερινή διατροφή τους εμφανίζουν 31% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υψηλή πίεση, τονίζει η έρευνα.

«Κανένα φαγητό δεν είναι πανάκεια, ωστόσο η προσθήκη του γιαουρτιού σε μια υγιεινή διατροφή μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης στις γυναίκες», αναφέρει στην Daily Mail ο Justin Buendia, καθηγητής του Boston University School of Medicine αναφορικά με τα πορίσματα της έρευνας.