Breaking News

Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο και μπέικον

Υλικά συνταγής...
για το κοτόπουλο
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
2 κ.σ. γιαούρτι
2 κ.σ. μουστάρδα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.σ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι

για τη σως

3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαγιονέζα
2-3 κ.σ. μουστάρδα
1 λεμόνι (ο χυμός του)
αλάτι
πιπέρι

για τη σαλάτα

1 μεγάλη ρίζα μαρούλι σγουρό
4 φέτες μπέικον
1 φλιτζ. ρόκα ή γλιστρίδα
1 φλιτζ. Ψωμί κομμένο σε σχήματα, κυρίως ζάρια και ψημένο ή
1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Διαδικασία συνταγής

Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτά μπαστουνάκια και το μαρινάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά για το κοτόπουλο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και απλώνουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου.
Ψήνουμε στο γκριλ στους 200οC μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Έπειτα αφού ψηθεί το κοτόπουλο βάζουμε στο ίδιο ταψί το μπέικον και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.] ελαφρά.
Όση ώρα ψήνεται το κοτόπουλο και το μπέικον πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι και τη ρόκα. Τα βάζουμε σε σαλατιέρα.
Ετοιμάζουμε τη σως, χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί σε μίξερ. Ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα φιλετάκια κοτόπουλου, το μπέικον, το κεφαλοτύρι, τα κρουτόν. Συνοδεύει τέλεια σαλάτες και σούπες.], και τη σως. Σερβίρουμε αμέσως.